I'M OFFLINE !
Give Me Ur Words

TUTO : RAPATKAN SIDEBAR TITLE DENGAN WIDGET. # 1

Yuhuuu my dear ;)
Assalamualaikum , act harini miss bermurah hati nak tambah tutorial lagi.
Kali ni miss nak share dgn korang care2 nak rptkan sidebar title dgn widget.

Nanty title blog korang tu akan jadi mcm kat bawah ni.


HOLLA













tester


Firstly korang klik Design > Edit HTML > Tick Expand Widget.

 
2. Korang carik kod ni h2{ kalau tak jumpa korang cari /* Headings scroll bwah sikit korang akan jumpa kod h2{ tu tadi.

3. Korang tambahkan kod bawah ni sebelah h2{ 'kurungan warna merah'

 height: 12px;

*Ungu : korang adjustla sampai korang rase title tu da btul2 CUN k.

Good luck dear (n_n)

Post a Comment

1 comments:

Aeny Minniey said...

huhu... dah lamer cari tuto ni... bagus2

Fully edited by Miss Lovouis 2013 Copyright