I'M OFFLINE !
Give Me Ur Words

TUTORIALS ♥

Assalamualaikum . Holla ! Awak semua dibenarkan ikut tutorials dibawah .
Tapi JANGAN , jangan DAN JANGAN sesekali buat tuto ni tanpa
Credit to :  http://lovoiustory.blogspot.com/  ok.
Semua tutorials disini , miss buat berdasarkan template di blog miss.
Miss menggunakan template Designer.
Sorry sangat pada mereka yang tak dapat nak buat.
Tapi korang jgn putus asa tau.
Cuba dan terus mencuba cari kod tu and try main-mainkan dia sampai menjadi.
GOOD LUCK dearest ~

Copy And Paste it into your blog ok?:)
Sebarang REQUEST tutorial boleh diutarakan kat ruang komen bawah tu ok => 


Freebies :


For the NEWBIES BLOGGER :


About linkies:

About background :

About border :

About Photoshop :

About music :

About cursor :


Others :


About Computer :

SELAMAT MENCUBA (n_n)v

Post a Comment

17 comments:

mia udax comel said...

miss mcm mna nak followers mcm miss 2 maksud mia mcm mna nak buat image atas followers 2 tolong ajarkan ye

Che Azza Utsukushii said...

Salam. .

nak tnya, mcm mana awak buat widget kat atas belah kiri 2 ?
yang hover kat tuto trun hruf T,. .Bole buat tuto x ? plz

Ashraf Ashrey said...

mcm mner nk tukar buat gamba bile disentuh menjadi kabur

Farinana Nina said...

hmm, akak, macam mana nak buat yang macam akak tu. kalau nak tekan tutorial kena cursor kesitu baru kebawah then tekan. akak faham tak? hehe :D tolong buat tuto tu eh! saya nak sangat!

Miss Lovouis said...

@Farinana Rina , kan da ade tuto tu . Title dia , slide down navigation tab =>

Nabihah Ahmad said...

akak,, camne nak wat border post yg ats tu melengkung???

Miss Lovouis said...

@Nabihah Ahmad , tajuk tuto tu . Border ala2 bumbung .

Cik Anis said...

Miss, cik anis ad problem kt blog ni... ad 2 post yg sama.. macam mana nk buag post tu ea?? tlg cik anis miss... mcm2 care dh try.. tp yg kua ayat ni

Your template could not be parsed as it is not well-formed. Please make sure that all XML elements are closed properly.
XML error message: The element type "b:section" must be terminated by the matching end-tag "".


http://anisfadliyana.blogspot.com/

AisYah said...

macam mane awak buat kotak entry macam tu???ajar...

rainyz94 said...

mizz tolong ajar nak wat button tutorials , info to you...bla bla tuh !! please need sangat2~

Nabihah Ahmad said...

akak3. camne nak wat scroll bar cam akak tuh.. Harap akak reply

mairah cadburry said...

akak kalaau nk buat banner, tapi gune photoscape boleh ke??

Miss Lovouis said...

@Mairah , boleh je dear . lagi senang tapi tak tranparentla =>

sahira eyra said...

kak,, mcm mane nak transparent kan header ?
saya buat header guna photoscape...
saya takk guna photoshop..

Nono Lu said...

ikon mlmbk2 .. cntoh mcm nie bubuh link (http://my.churpchurp.com/erihakuren/share/churpchurp-invite) nie kt atas blog how? yg mcm ada kotak link pix tu... :(

eyryn said...

dear, buat tuto macam mane nak buat bold word hover mcam awk boley ? hehe.. please2 !

Momo said...

camne buat scroll mcam kat tepi tu?request tuto tu boleh?

Fully edited by Miss Lovouis 2013 Copyright