I'M OFFLINE !
Give Me Ur Words

TUTO : TUKAR BACKGROUND POST.

Holla , Assalamualaikum semua.
Harini miss ter'lampau' rajinla , hihi so miss nak share dgn korang lagila.
Harini miss nak share care2 nak tukar background post korang tu k.

1. Mcm biase klik Design > Edit HTML.

2. Tekan Ctrl+F serentak dan letak kod .post { dlm kotak find td.

3.Copy and pastekan kod yg diberi bwh ni kat BAWAH kod yg korang cari td.


width: 520px;
margin: 0 auto;
padding: 0 0 15px;
text-align: center;
background:url(http://dl.glitter-graphics.net/pub/303/303771ob8r4r0z04.png);}
*Merah: Gantikan dengan url background yg korang suka. 

Post a Comment

2 comments:

nur aishah said said...

tak jumpa code lah..

Miss Lovouis said...

@nur aishah said Maybe kod ni wujud kat template designer je kot . Kalau tak jumpe kod post tu , try cari kod yang seakan2 post tu ok . Good luck (n_n)

Fully edited by Miss Lovouis 2013 Copyright