I'M OFFLINE !
Give Me Ur Words

TUTO : SCROLL BOX

Assalamualaikum
Peace (n_n)v

Scroll box . Apa pekdahnya scroll box ni erk ?
Ok , scroll box ni dapat menjimatkan ruang blog korang .
N blog korang akan nampak kemas (n_n).

Kalau nak tahu contoh scroll box tu , contoh dia macam bawah ni ok .


Kalau nak buat scroll box mcm kat atas ni senang je . Korang ikut tutor bawah ni ok.

1. Design > Add a Gadjet > HTML/JavaScript.

2. Copy kod kat bawah ni :
<div style="width:426px;height:100px;overflow:auto; ">

URL gambar / kod widget korang / ape2 perkataan yang korang nak letak.

</div>
3. Paste dan letakkanlah ape2 gantikan warne merah tu. Da puas edit situ , save la.

*Ungu : Adjust lebar scroll box korang
 Biru : Adjust panjang scroll box korang

Post a Comment

2 comments:

RiEyNa MoHaMaD said...

1.salam rieyna nk tnye nie mcm mn miss buat kt atas 2 yang lovouis 2 ? ? ?
2.n 1 ag nk tnye mcm mn miss bt mcm chat box 2 y ad 2lis miss lovouis
KALU MISS SDI BLH LA AJAR RIEYNA KLU X SDI X PE . . .

Miss Lovouis said...

@RiEyNa MoHaMaD Soalan 1 miss da jwb , cari kat tutorial tajuk dia slide down tab . Soalan 2 , miss tak paham .

Fully edited by Miss Lovouis 2013 Copyright