I'M OFFLINE !
Give Me Ur Words

Tuto: Gambar membulat.

Assalamualaikum
Helluu .

Korang nampak tak image2 kat blog miss ni ?
Dorang melengkung kan ?? Cute tak ??
Hix3 , act semalam miss dok ushar2 blog sys lyssa.
Miss godek2 la kod yg ade kat tuto dyer.
Alhamdulillah , akhirnye setelah 5 kali gagal ... miss berjaya.
Yesss !

Kalau korang nak image mcm kat blog miss ni ,
korang ikut tuto dibawah ok.

1. Klik Design > Edit HTML.

2. Tekan ctrl+f serentak untuk cari kod kat bawah ni

a:visited {
text-decoration:underline;
color: $(link.visited.color);
}

3. Then , bila korang da jumpa kod tu korang copy kod bawah ni pulak k.

a img {
-webkit-transition: 0.5s;
border-radius:10px;
}
img:hover {
-webkit-transition: 0.5s;
border-radius:37px;}
4. Paste bawah kod yg korang cari kat no 2 tadi. 

Hopefully jadi k. Comment miss kalau da jadi. (n_n)

Post a Comment

7 comments:

Are-ya Mc-ya said...

tak jadi laa..sy guna simple template ..

Are-ya Mc-ya said...

tak jumpa benda tuh..

Miss Lovouis said...

@Are-ya Mc-ya Hm , kalau takde kod visited tu ,. Cuba carik kod yg sama waktu dengan nyer ok. Janji dia ade visited2 tu.

Aeny Minniey said...

jadi2...
maseh Miss...

azyan hamimi said...

dah jadi

olala sempoiyyy (fatyien) said...

nk tkaq backgroun cmna ,spew twu ?

Miss Lovouis said...

@olala sempoiyyy (fatyien) What ?

Fully edited by Miss Lovouis 2013 Copyright