I'M OFFLINE !
Give Me Ur Words

Tutorial tukar library icons.



Holla and Assalamualaikum guys !!!

Harini , aku bermurah hati nak share cara tukar library icons ..
Nak tahu apa dia library icon tu ?
Contoh macam kat bawah ni :



Hah simbol-simbol yang melambangkan file kita dalam laptop/computer tu lah namanya icon ..

Act , aku ni cepat bosan dengan something ..
That's why i keep on changing my laptop and phone theme ..

Now , aku nak share la serba sedikit ilmu yang aku ada dengan korang .
Iaitu , 'how to change your library icon to be like this ' ;


Tadaaa ! Amacam girly tak I .. heee =)
Sorryla , act I nak tukar theme tu jadi tak girly sangat but ..
I can't because i love it damn much !

Ok now , let's start the tutorial session ..

1. Pegi ke library korang .

2. Right-click pada mana-mana icon.

3. Klik properties > Customize > Change icon ... > Browse > Pilih mana2 icon yang korang da download > Open > Ok > Apply > Ok > Refresh


4. Done !

Cara 2 :
Sometimes , bila kita klik properties dia takde button customize.
Contoh macam dibawah , takde button customize .


So korang kena buat macam ni untuk munculkan button customize tu .

1. Right-click pada icon tu .

2. Klik Open folder location . *untuk munculkan customize button .

3. Right-click balik pada icon tu .

4. Pilih properties dan klik customize yang baru muncul tu .

5. Continue macam diatas .

Selamat Mencuba ^_^





Post a Comment

2 comments:

A SY said...

You are tagged!
Please comment back!

http://blalalableh.blogspot.com/2014/12/giveaway-contest-shawl-by-nursaila.html

Kostya Shaknov said...

Тут! Проститутки Харькова ® XXX5.XXX
Я могу быть дерзкой, я могу быть нежной, Безумной и резкой, Знойной и снежной. Ты будешь моим самым желанным! Цель критика в том, чтобы запечатлеть собственные импрессии. Это для него создаются картины, пишутся книги и обращается в скульптуру мрамор.

Fully edited by Miss Lovouis 2013 Copyright